Praktijk informatie

Onze missie

Het is onze passie om mensen weer klachtenvrij kunnen laten lopen en bewegen.
Bij Podotherapie Bakel en Venray doen we ons werk vanuit de overtuiging dat podotherapie meer is dan alleen de voeten. De voeten zijn de basis van het lichaam en van daaruit pakken we de klachten in de onderste keten aan.

Dit geldt voor de voet, enkel en knie maar zeker ook voor de heup en rug. De voet is namelijk een onderdeel van het bewegingsapparaat en heeft daarmee direct invloed op de hoger gelegen gewrichten en je gehele houding. Wij kijken steeds opnieuw naar het totaalbeeld van jou als patiënt en proberen je in beweging te houden.

Ons doel is dan ook om jou naar volledige tevredenheid van je klachten af te helpen middels het leveren van kwalitatief hoogwaardige voetzorg.

Het eerste bezoek bestaat uit een onderzoek. Afhankelijk van de aandoening kan dat een kort of een uitgebreid onderzoek zijn. Bij een ingegroeide nagel zal geen uitgebreid onderzoek nodig, maar bij een achillespeesontsteking wel. We hanteren daarom verschillende onderzoekstarieven.

Je behandeling voor podotherapie krijgt u vanuit de aanvullende verzekering (voor een deel) vergoed. Vraag je zorgverzekeraar hoeveel je ontvangt of bekijk je polis. Heb je diabetes mellitus (suikerziekte) dan bestaat de kans dat je vanuit de basisverzekering een vergoeding ontvangt (afhankelijk van je zorgprofiel). Op de pagina kosten podotherapie vind je de meest voorkomende tarieven.

De financiële afhandeling vindt plaats door servicebureau Het verzorgen van nota’s is het vak van infomedics. Laatstgenoemde neemt dat werk uit handen van ons, zodat wij meer tijd en aandacht hebben voor jou. Wij hanteren de betalingsvoorwaarden van infomedics.

Lees de betalingsvoorwaarden van Infomedics op deze pagina.

Op de site van de NVvP staat een overzicht van de vergoedingen per verzekering.
Bekijk de lijst op de site van de NVvP.

Vergoeding voor podotherapie wordt over het algemeen vergoed vanuit de aanvullende pakketten van de ziektekostenverzekeringen.

Heb je diabetes met een verhoogd risico op complicaties dan vindt vergoeding vanuit de basisverzekering plaats.

Podotherapie valt nooit onder je eigen risico.

Kwalitatief goede zorg, daar draait het om binnen onze praktijk. Onder kwaliteit van zorg verstaan wij:

 • Geen wachtlijst
 • Goede bereikbaarheid zowel telefonisch als qua locaties
 • Gebruik van de nieuwste kennis en technieken
 • Streven naar optimale behandelresultaten
 • Actief contact met andere (para) medici.

Omdat we kwaliteit zo belangrijk vinden worden er ook eisen gesteld aan alle bij ons werkzame podotherapeuten. Zo moeten onze podotherapeuten:

 • Lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
 • In het bezit zijn van een beschermde opleidingstitel onder de wet BIG artikel 34
 • In het bezit zijn van een unieke AGB-zorgverleners code geregistreerd bij Vektis
 • Ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici als kwaliteit geregistreerd
 • Verplicht bij- en nascholing op HBO-niveau volgen geaccrediteerd door stichting ADAP
 • Gevisiteerd zijn op naleving van richtlijnen zoals Methodisch Handelen, Hygiëne en Minimum Inrichtingseisen

Wij doen structureel tevredenheidonderzoek onder patiënten en verwijzers.
Ook jij kan ons helpen de kwaliteit te blijven verbeteren door kenbaar te maken waarover je wel of niet tevreden bent en verbeterpunten aan te geven als je ze ziet. We staan hier volledig voor open. Mailen hierover kan naar info@podotherapieopmaat.nl, of spreek erover met een van onze podotherapeuten.

Heb je nog vragen bel dan met onze praktijk: 06 – 342 023 07 tussen 08.30 en 13.30 uur. Of bekijk de veelgestelde vragen.

Praktijkkeurmerk en Kwaliteitsregister

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Podotherapeuten, de Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten en ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Algemene voorwaarden en privacy verklaring

Meer informatie of afspraak maken

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?

Bel: 06 – 342 023 07 tussen 08.30 en 13.30 uur.

Bel me terug