Home > Specialisaties > Bedrijfspodotherapie

Specialisaties

Bedrijfspodotherapie

Problematisch klachten van voet(gerelateerde) oorsprong komen veelvuldig voor op de werkvloer. Zeker bij bedrijven en instanties, waarbij zwaar lichamelijk werk wordt verricht en de meeste tijd staand wordt doorgebracht. De arbeidsproductiviteit neemt hierdoor af en kan mogelijk leiden tot kort en/of langdurig verzuim.

Wist je dat:

  • Van alle gevallen, het verzuim van 8% gerelateerd is aan voetklachten?
  • Een zieke werknemer een kostenplaatje heeft van gemiddeld € 124,- per dag?
  • Veel arbeidskrachten hun fysieke ongemakken voor zich houden, maar wel minder productief zijn door deze klachten?
  • Een foutieve stand van de voeten tot meerdere problemen kan zorgen, zoals peesontstekingen, knieklachten en heup- en rugpijn?
  • Het complete bewegingsapparaat (rug, heup, knie en voet) in de leeftijdscategorie van 55 tot 64 jaar tot wel 34% van het totale ziekteverzuim behoord?

Veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen hebben een streng eisenpakket volgens de EN en ISO normering. Deze normering is zelfs recent nog aangescherpt. Wanneer er speciale steunzolen in veiligheidsschoenen gedragen worden, vervalt het veiligheidscertificaat wanneer de zolen niet volgens de wettelijke eisen gemaakt zijn.
Wij zijn gecertificeerd om in diverse veiligheidsschoenen zolen te maken, met behoud van het veiligheidscertificaat. Er is een samenwerkingsverband met de hoogst gekwalificeerde leveranciers van werkschoenen. Hierdoor heeft de werknemer een ruime keuze uit een groot assortiment werkschoenen met verschillende pasvormen en maten.

Bent u werkgever en geïnteresseerd in bedrijfspodotherapie? Neem gerust contact met ons op.

Bent u een werknemer die fysieke klachten ervaart tijdens het werk? Overleg dan met je leidinggevende of de bedrijfsarts of een verwijzing naar de podotherapeut tot de mogelijkheden behoort.

Meer informatie of afspraak maken

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?

Bel: 06 – 342 023 07 tussen 08.30 en 13.30 uur.

Bel me terug