Home > Specialisaties > Sportpodotherapie

Specialisaties

Sportpodotherapie

Met Karin de Corte beschikt Podotherapie Bakel – Venray over een erkende sportpodotherapeut.

De sportpodotherapeut gebruikt haar specialisme in het herkennen, voorkomen en behandelen van klachten bij sporters. Hierbij is het niet van belang op welk niveau de atleet zijn of haar sport beoefend. Het einddoel van de therapie is om zo pijnloos mogelijk je sport te kunnen bedrijven.

De sportpodotherapeut richt zich volledig op het behouden en herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid. De ontwrichting van deze balans kan er voor zorgen dat sportblessures sneller ontstaan.

Verwijderen van de oorzaak

Het gaat echter niet alleen om het behandelen van de klacht van de patiënt. Primair zal de sportpodotherapeut vooral de oorzaak van de klacht(en) opsporen en aanpakken. Voor elke atleet is het verwijderen van de oorzaak van het grootste belang. 

Deze oorzaak van klachten aan enkels, knieën heupen en onderrug hebben namelijk vaak hun oorsprong bij de voeten. Bij deze podotherapeutische kennis blijft het niet, de sportpodotherapeut kent ook de dynamica en biomechanica van de atleten in hun specifieke sport en het daarbij horende specifieke schoeisel.

Tijdens het sporten worden uw voeten door ruwe krachten en drukverdelingen op een anders manier belast dan tijdens een normale wandeling en staande houding. Bovendien wordt er een heel anders, sportgericht schoeisel gedragen. Door deze redenen moeten tijdens het beoefenen van uw sport andere zolen worden gedragen dan die u gebruikt in uw normale schoenen.

Meer informatie of afspraak maken

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken?

Bel: 06 – 342 023 07 tussen 08.30 en 13.30 uur.

Bel me terug